Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inte bara någon annanstans


Bomber och bus



Uppe på kullen
där det lyser
så varmt
och gemytligt
i vart fönster
om kvällen

Skulle få förvänta
sig den stora skrällen

En braskande nyhet
som fick var och en
att höja på ögonbrynen
och vakna till

När insatsstyrkan
gjorde sitt stora beslag
av alla sprängämnen
som hos grannen var

Ibland förvaras sånt
man inte tror
hemma hos någon
av alla de trevliga
grannarna
i ens egna hus

Och inte alls bara
någon annanstans
I någon annans
hem och hus

Där gemene man
kanske förväntat sig
mera av sådant som
bomber och bus




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-05 08:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det smäller både här och där
vem vet vem grannen är
2023-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP