Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göra rätt för sig

dag 11 327

väggarna i kontoret är tragikomiskt gråa
nästan så att nyansen var noga utvald
till att absorbera den maximala mängden av inre ljus

lunchstimmens bedövande effekt
femte håglösa koppen kaffe
människor
eller så kallade kollegor
håller in sina pruttar
medan de springer runt pingisbordet
ger ifrån sig tomma skratt och osäkra leenden
och vill gärna tro att de är på den goda sidan

mer kaffe

på väg hem
kommer känslan av att dagen börjar
den frågar var man har varit
känslor av skam och förvirring
kommer därefter

kan inte sova
stissig av kaffet




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Carlberg
Läst 42 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-06 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Carlberg