Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Teknik-optimistisk melankolisk dikt om klimatkrisen.


Solcellslåten. Klimat 1.

Solcellslåten.

Det känns att det är sent på jorden
men tidigt den kvällen jag såg
hur fåglarna flög mot himmelen
och solen lyste på ett solcellstak.

Så vackert tycktes det mig
den bilden bar ett löfte för vår tid
om fossilfri energi från solen
och fossilfri energi från vind.

Ändå råder nu klimatkris på jorden
och värre lär det bli innan det vänder
så värna nu det som värnas bör
det som är värt att leva för.

Fåglarna flög mot himmelen
och vinden bär ett löfte för vår tid
om fossilfri energi från solen
och fossilfri energi från vind.




Fri vers (Prosapoesi) av Staffan Uhlén
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-07 18:19



Bookmark and Share


  Ildikó Asztalos Morell
So fin Staffan och rak på sak! Instämmer och inspireras av fin inramning med himmel och fåglar!
2024-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Uhlén
Staffan Uhlén