Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetiskt om att vi måste värna klimatet till framtida dar. Inspirerat av Greta Thunberg.


Tipping point. Klimat 2.

Tipping point.

Somrarnas vindar som viskar i skogen
och vintrarnas dagar med gnistrande snö
det är värt att bevara om man bryr sig det minsta
så värna klimatet till framtida dar.

Solen den lyser på jorden vi ärvde
där koldioxid nu ger växthuseffekt.
Till skydd för den vackra natur vi förvaltar
bör all fossilenergi fasas ut.

Åtta miljarder som är världens befolkning
tränger nu ut jordens artrikedom
med plast ut i haven och brinnande skogar
med risk att klimatet ska nå tipping point.

Det finns ändå hopp om ett blomstrande jordklot
I en vision bortom olja och kol
så skydda den vackra natur vi förvaltar
och värna klimatet till framtida dar.




Fri vers (Prosapoesi) av Staffan Uhlén
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-10-07 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Uhlén
Staffan Uhlén