Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En reaktion på att regeringen (Tidö-partierna) förhalar utbyggnad av solenergi i Sverige genom att hänvisa till framtida nya kärnkraftverk. I resten av världen satsas det nu stort på solenergi för el-produktion.


Kärnkraftlåten. Klimat 3.

Kärnkraftlåten.

Solen lyser ljus och klar
med energi i överflöd.
År tjugohundrafyrtiofem
behövs nog inte kärnkraften
för då finns det bättre sätt
att utvinna solenergi.

Ur jorden plocka upp uran
och splittra i kärnkraftverk.
Det ger mycket energi
men kärnavfall till förvar
som sen ska klinga av
i hundratusen år.

En rimligare väg att gå
är att nyttja sol och vind.
Det ger lokal energi
i en fredligare värld än nu
och solen lyser klar
i miljoner år.

Solen lyser ljus och klar
med energi i överflöd.
Tagande allt i beaktning
om framtidens elenergi,
om världen får välja en källa
vinner nog solenergi.




Fri vers (Prosapoesi) av Staffan Uhlén
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-07 18:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag stöder utbyggnad av kärnkraften.
En av de få frågorna där EAP har rätt.

Allt annat är flummerier och utopier.
2023-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Uhlén
Staffan Uhlén