Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsbrand

Skogen blir aldrig detsamma efter en våldsam brand
stora sår lämnar alltid spår i skepnad av ärr
På en kropp trött efter striden mot en beslutsam hand
en hand som tar vad den vill då den tillhör ett hjärta utan empatisk spärr

Samma trötta kropp har två lungor
som efteråt måste kämpa för att fortsätta andas
Eftersom kroppen numera sitter fast i skammens gungor
och skammen är för stark för att med syre blandas

Man slåss genom de livslånga krigen
det är en lång väg att gå för att förvandlas
Men man måste för att få vara sin egen igen
för jag vägrar att våra någon annans




Prosa (Kortnovell) av Fridasdrömmar
Läst 68 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-10 23:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En gnista kan tända en präriebrand, sade Mao Tse-tung.
2023-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Fridasdrömmar