Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


älskade palestinier älskade judar

ni vackra förlorare, inkilade i vanmakt
utan vingkraft

låt livet syna er, döden står alltid redo

jag böjer mig till jorden med Hesekiel
men jag säger: vem vet

kanske Gud vill slippa sitt liv




Fri vers av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 237 gånger
Publicerad 2023-10-11 16:53



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket sanning i det du skriver. Människor lider på båda sidor och det är alltid de oskyldiga som drabbas värst. Ingen borde kunna lämnas oberörd av allt lidande.
Det är också sant som Anya skriver: " människor gör ett val". I alla fall de som har möjlighet.
2023-12-01

  Anya VIP
Så mycket sanning på få rader. Sista radens vändning är en lösning på Teodicéproblemet. Jag antar att mänskligheten gör val.....men vad vet jag?
2023-10-23

    Sefarge VIP
Insiktsfullt skrivet. Med Folkslag inklämda
Mellan olika särintresse?Netanyahu
fick hålla ihop leenden inom sig
Och se ledsen ut. Nu får han spela
hjälte.( ocb rädda sitt eget skinn)
Mot Iranska -intressen att ut
-vidga deras maktsfär över
andra länders "suveränitet
Fiender är Despotens "bästa
vänner" som Får honom
att sitta Kvar vid makten
Så paradoxal är makt-
spelarna,så de ej skyr
att använda oskyldiga
Människor som brickor
i ett spel för egna syften
Men skyla över det som
om de i själva verket
Endast ödmjukt tjänade
i sina stora nationers
Intressen?





2023-10-12

  Kajan VIP
En text som når fram till mig mitt i informationsflödet om denna (ständigt) pågående tragedi; jag anar att Gud och många av oss människor åser detta i djup sorg och förtvivlan.
2023-10-11

  Ulf Carlsson VIP
Adekvat allusion till Hesekiel!
Religionskrigen är "Guds" avigsida.
2023-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP