Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vid ett behov att bli lyssnad till under exempelvis en svår psykosomatisk sjukdom är det ofrånkomligt viktigt att det finns någon vänlig själ därute som lyssnar och tröstar en.


Den tröstande ängeln

En ängel kom in i mitt hus
utan en tillstymmelse av elektricitetens brus

Ren och skir oskuldsfull som ett barn
lindade hon min sorg runt sina fingrar som ett garn

Min ängel stannade kvar som tröst
emedan min smärta for iväg utan röst

När ängeln flydde mitt lidande
tog dödens käftar åter sitt smidande

tills inget återstod av mina sköna tankars behag
och endast stoftet av förljugna löften tog tag

om förintelsens slutgiltiga mål




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-18 18:35



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En berörande text om hur livet kan vara.
Alla behöver vi någon när marken gungar under fötterna, som håller om när vi håller på att falla och håller oss i handen så vi orkar fortsätta.
2023-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP