Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den döende poeten

När min skrivkonst är på utdöende
syns ännu mellan raderna
det som inte får synas
det som inte får sägas

Årsringarnas obeveklighet
tränger på
orden
mellan raderna
får en annan klang

Pappret som förut var skinande vitt
har fått en grånande dämpad ton
där de skelettliknande fibrerna i papperet
dansar i lampans fladdrande sken

När raderna bleknar
när lampans sken bedrar
när ögonlocken känns tunga
finns snart inga rader kvar






Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-10-19 10:38



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Jo då, inspirationen kommer och går. Min erfarenhet är, att ju mer man låter sig ryckas med av den desto mer får man. Ibland måste man sålla bland idéerna, ibland är det stiltje och då är en promenad det enda raka. Men döende är man aldrig, även om det kanske känns så för stunden.
Kuriosa: Jag har skrivit en dikt under en snarlik rubrik, "Den döde poeten",
publicerad 150124. Där är huvudtemat dock ett annat än ditt.
Tycker att du uttrycker den smärtsamma frustrationen skickligt.
2023-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP