Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

requiem

 

 

i en barockkyrka i prag
förlöstes jag som 23-åring
av mozarts requiem

mörkt sköna toner av perfektion
i dyningar mot raderna av träbänkar
våg efter våg av sublimitet sköljde
över vår glesa, tigande skara

ett ögonblick eller en evighet,
vem kan säga?

i en overklig tystnad
vacklade jag sedan ut i ljuset
varken där eller här
varken inom eller utom
varken, bara varken;
ett efemärt gränsland
mellan det kända och okända

svävande mellan människoskuggor
korsade jag gatan, fann en bardisk;
beställde ett glas dimgrön absint

 

©MagisterZ 2023




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 94 gånger
Publicerad 2023-10-29 09:01



Bookmark and Share


  kriya
känns som du levt i Prag i ett tidigare liv
2023-10-30

  rostspik VIP
En kulturupplevelse och stund av inspiration, förmedlat i ekelöfskt skimmer. Absint blir en naturlig avslutning,
2023-10-29
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ