Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
10-12 varje fredag.


Öppen kyrka en fredag i oktober

Det blev så himla bra i förmiddags när jag och Inga var värdinnor för öppen kyrka.
Vi tänkte att idag kommer det nog inte så många, så som det blåser och regnar. Och kallt är det också.
Men minsann, den ena efter den andra dök upp, och nästan alla sa något fint om Lasse Berghagen. En kvinna framförde ett önskemål till Sven, kantorn, om inte han kunde spela något av Lasse. Och visst kunde han det!
Jag minns inte namnet på det stycket, men det spelades så ömsint så jag blev alldeles rörd.
Sen spelade Sven "Teddybjörnen Fredriksson". Det blev liksom en liten spontan minnesstund där i kyrkan, för hela Sveriges Lasse Berghagen.




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-20 17:37



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fin hyllningsdikt till älskad artist.
2023-10-23

    Lena Söderkvist VIP
Jag är ju inte kyrklig alls, men den den där stunden skulle jag också ha uppskattat. Tröst är så viktigt, och så sällsynt. Gillar din text mycket, och jag gillar Lasse Berghagens konstnärskap.
2023-10-20

  Olof Johanson
Så fint initiativ med öppen kyrka
2023-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP