Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I huset där jag bor blir jag manad att fullfölja det konstverk jordemor skapade för tio år sedan om krigets fasor.


Manad till fredens boning

Där går jag till synes förlåten
i rummen jordemor verkade som konstärlig själ
tillåten att vara där i det inre rummet
hon tycks vilja mig väl

mina steg känns lätta i en orörd snö
snöänglar faller ner över mina tankar
när jag minner att livet försvann vid tö
med hopp om evigt liv i dess vinbeklädda rankar

Jordemor leder mig varsamt fram
bland gömda gåvor, konstverk och skrivandets kraft
hon uppmanar mig med utropstecken som sam
i de stormfriska lidande havens stela mattglänsande taft

att fullfölja fortsättningen på konstverket om krigets fasor
jag har henne vilt kommunicerande i mina slitna hasor
Hon manar mig brådskande att slutet är nära
om vi inte gemensamt kan sluta fred
så vi får värna om våra älskade kära




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-21 08:40



Bookmark and Share


  helenita VIP
Fin beskrivning om ett hopp
2023-10-25

  Skatflickan VIP
tycker om din äkta jordnära prosa, den är förankrad
2023-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP