Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Clownen på vår gata

Ingen tycks veta vem han är
eller ens vad han gör här
Inte heller vilket hans ärende är

Är han en gycklare och clown
Han som går gatan fram
med långa skor och stora kliv

Vill han roa eller förskräcka dig?

Är han glad eller ledsen är det ingen som vet

Då han bär sin mask av likgiltighet

Men säger du kanske
Det kvittar väl !?
för han är väl ändå ingen av oss

Är det kanhända
självaste Clownen Jack
på väg gatan ner du ser

Med sin vita ansiktsmask
Den han nyss tagit ur sin ask

För att roa eller förfära
Alla de andra som aldrig
stått honom särskilt nära





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-22 13:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Minns Kramer i "Seinfeld" som var rädd för clowner.
2023-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP