Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormen Babet

Blåser med mäktig styrka

Över nordiska länder

Träd faller blir som stickor

Rotvältor dras upp ligger överrallt

På vägar efter våldsamma krafter av Babet

Hela havet i uppror

Vågor på fem åtta meter höga som hus

Hög vattnet från havet stiger och stiger

Vattnet forsar in på stränder och in över båt hamnar

Och båtar slits loss far ut i mörka havet

Babet  har inte under tio år visas stå stark 

Rasar fram  alla områden

Hålla sig inne viktigt

Ljusen brinner på bordet

Plötsligt går strömmen

Ser träden  svaja i vindkast utanför

Rädslan kommer krypande

Det ljuder hårt från

Stormen Babet

Respekten för naturen kommer 

Alltid vara där inför framtiden




Fri vers av Fjellhuldra VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-23 10:58



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tänkvärt.
2023-10-25

  Koloristen
"Respekten för naturen" är ett nyckelord. Mänskligheten saknar ofta denna och får sedan ta konsekvenserna av det.
2023-10-23

  alicja lappalainen VIP
.. en realistisk beskrivning av en storm som skapar kaos i människans miljö.. Bra!
2023-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Fjellhuldra
Fjellhuldra VIP