Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nedläggning av kommunens hemtjänst på landsbygden


Hemtjänstens varande eller icke varande

Min käraste ängel svarade han
när jag ropade efter hans namn
det tycktes vara som om jag var hans sista hopp
innan det försvann

om att få bo kvar i sitt hem bland nära och kära minnen
undrande med alla sina åldrande sinnen
han sitter i sin fåtölj och väntar på sin vän med längtan
enda sättet att få vara kvar i den ljusaste gläntan

Det känns ofta som om jag är hans endaste vän
har jag på allvarsfull känn
så som den guldkantade ljusglimten i dennes tillvaro
med kärleksfull omvårdnad och präglande tillitsfull närvaro

Den ständiga frågan som på läpparna var
hänger likt kristalldropparna längs hustaken evigt kvar
när kommer Du tillbaka min ängel
så vi kan betrakta i lugn och ro stockrosens stängel

När jag går därifrån vänder jag mig om
med sorgens förståelse var den gången
ett konstaterande som sången:
"den sista gång jag såg dig det var en sommardag".



Insändarens budskap lyder:

I och med nedläggningen av Nynäshamns kommuns hemtjänst på landsbygden är de sittande politikerna på god väg att ta farväl av den humanistiskt orienterade välfärd som våra äldre med den eminenta nu saknade Barbro Westerholm i spetsen,
byggt upp och serverat våra arbetsföra invånare på silverfat.

De underbara vänliga vårdare som arbetar i hemtjänsten är ofta oersättliga familjemedlemmar till de med omvårdnadsbehov - klipp inte av den sköra näringsgivande navelsträngen - den kan vara den sista livsavgörande gnistan i vardagen.

NI beslutstagare som är ansvariga för att lägga ned kommunens hemtjänst på landsbygden BORDE SKÄMMAS - VET HUT!





Prosa av Leo Lo VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-26 10:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP