Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vändningen kom som "ett brev på posten"


Ljusglimten i höstens mörka rum

Den till synes psykodeliska sanningen
om Sveriges neutrala diplomati
liknande "fablernas värld" i svunna tider
har nu gjort en diger sorti

skridande så som den Lucia fager
välgörande altruistisk själ lämnar ingen mager
med törnekronan i sina mörka lockar
till målet som freden pockar

Årstiderna passerade förväxlande rötter
nära rädslans temperade förföljande förgångna laga
fastnaglande vid mina fötter
likt den förljugna fänriksulven fornnordiska gudasaga

Novembermörkrets sorgliga skepnad faller som stelfrysta regndroppar längs min frostbitna kind
krypandes som kalla kåror längs min energilösa värkande svank
enda utvägen kroppsreflekterande svarma dunfjäderlätta täcket

Vid vägs ände förnimmer jag en dock
den gnistrande ljusglimten i den mörkgröna skogen

Vi har ju varandra




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-26 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP