Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömmar och verkligheter, sida vid sida


Dröm

Det knastrar i mina ögon
den enda ljumma dagen på året
Det är morgon
och under natten har molnen kylt ner Göteborg

I drömmen var jag ett frö
som vilade i den svala jorden
i mammas trädgård
på lövåsgatan sju
Varje morgon och kväll vattnade hon mig,
Jag kände mig tillfreds
trots att jag hade varken armar eller ben
och var beroende av hennes dagliga näring

Igår var stranden ett slagfält
med solen som evig fiende
Den bryter ned oss alla tillslut

Imorrn finns ännu ingen sol
Den är ännu inte född
Imorrn finns ännu inte jag
Bara först bland filtar insvept
När jag tillsammans med solen
Öppnar ögonen för första gången




Fri vers (Fri form) av Ludvig Nord
Läst 92 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-30 23:06



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Spännande att få följa med på din drömresa - i drömmen skapar man verkligen fantastiska bilder och stämningar. Jag är själv väldigt intresserad av drömmar - det undermedvetnas språk. Genom dem kan man lära saker om sig själv.
2023-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nord
Ludvig Nord