Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att njuta av nuet


Smaragden

Dikt av Julia Engström.

Lycka och lugn.
Lite pannkaka i ugn.

Det behövs inte mer.
Hela själen ler.

Lycka för mig är att vara tillfreds med det lilla.
Att njuta av livet lugnt och stilla.

Det behövs inga stora gester.
Inte heller några livade fester.

Bara en skogspromenad och lite pannkaka.
Just precis här och nu vill jag vara, inte en sekund framåt eller tillbaka.

Jag fångade visst både dagen och lyckan, det är en riktig bragd.
Men någon gång ska man väl fånga en smaragd.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-11-01 19:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP