Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Not why the addiction, but why the pain - Gabor Maté


Mörker varvat med syntetisk lycka

Mörker varvat med syntetisk lycka
Från en sorgsen tjej till en glad flicka
endast på grund av en knarkfylld ficka
En dag tog de tag om henne på varsin sida
Du vet
De enda som får utöva våld på grund av sin bricka
Till arresten de åkte för att pissa på en urinsticka
20 bast och log ändå mot allt och alla
På en plats där hon insåg att ingen bryr sig om du är snäll
där man knappt får ett enda leende tillbaka
Först fick hon kissa för att sedan klä av sig naken
för att ta på sig igen
lämna bort sin bh och bli inkastad i en cell
Där satt hon så lugn
Något hon aldrig i förhand hade kunnat tro
Gjorde ett par armhävningar för skoj skull
Kan bli en rolig historia
det är en alldeles för passande situation
Efter flera förhör och solen gått ner
Efter en punkt i registret och munnen svabbad
öppnar hon dörren till frihet och stressar hem
till sin nya adress där hon med sin kille bor
Familjen behöver inte något veta då hon är myndig nu
Hon vill undvika ännu en jobbig men annorlunda intervju
och hon är ju faktiskt inte längre en tonårsflicka
Nej
Hon är en mycket smart och levnadsvan kvinna
Men om hon bara hade förstått
att hon inte det minsta visste
Att hon håller på att gå i totalt fel riktning
med droger som i smyg håller på att ta över hennes vilja
Men ovetandes använder hon ju dem bara för att förmildra
sin psykiska ohälsa som kommer låta drogerna vinna
Sorgset tänker jag tillbaka på denna flicka
kan se ensamheten och sorgen med ögon så vilsa
Vill bara krama om henne hårt och säga att jag förstår
Få henne att våga släppa taget om all kontroll
så att hon äntligen kan blotta sin alldeles för tunga börda
Har svårt att släppa tanken på hur hon hade kunnat briljera
Så smart och kompetent med ögon alltid så nyfikna
Men tyvärr vet jag att hon i många år ensam kommer lida
för ingen kanske förstår
Och hon vill gärna förskona de hon älskar
från vetskapen att hon för dem sitt liv bara fejkar




Fri vers (Spoken word/Slam) av Sehnsuchttt
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-04 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sehnsuchttt
Sehnsuchttt