Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Insändare publicerad i Arbetarbladet i går


MÅNGA KACKLAR SOM KRÖSA-MAJA

Insändare
Många kacklar som Krösa-Maja

 
Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Minns ni Krösa-Maja från Emil i Lönneberga, den gamla damen som formligen frossade i katastrofer och elände. Så snart hon snappat upp någon ny och annalkande fasa var hon snabbt på benen och basunerade ut detta i bygden.

Jag fick ett intryck av att hon fann en njutning i detta.

Men är hon inte representativ för en viss personlighetstyp? De kacklar ständigt och jämt om sådant de befarar att vi kommer att drabbas av vad tiden lider.

Det optimala för dessa människor vore ju ett kärnvapenkrig. Ett problem infinner sig dock i anslutning till detta: Då är det definitivt slut med deras olycksaliga trumpetande.

Larz Gustafsson, Gävle




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2023-11-05 14:49



Bookmark and Share


    Maria Helena VIP
Stämmer in på en person jag känner! Träffande skrivet.
2023-11-12

  rostspik VIP
Gillar den här texten. Kul att den kom i tryck! Slutet är utmärkt, inte utan att man garvade lite.
2023-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP