Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om alla runt om oss. Om det som pågår i bakgrunden


Buss

Det finns röster överallt här i stan
men mest genomborrande
blir de på bussen
Med allt prat tappar jag rösten
Allt tomrum fylls av annat
Oviktigt
eller jätteviktigt

Det sitter ett äldre par mittemot
Hon bortvänd, blundar mot solen som skiner genom gardinerna
När jag ser henne le dansar dammet i luften
Som snö, eller aska
Han är stängd
Sammanbiten
Utsliten, av alla år som gått
Sen huset blev tomt
sen alla leksaker lades på hyllan
Det har gått så lång tid
25 år känns som igår
säger han ibland med ett skratt
Och så skrattar de båda två
rädda för att göra något annat




Fri vers (Fri form) av Ludvig Nord
Läst 71 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-08 02:43



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Du får texten att falla som ett vattenfall där vatten forsar förbi vatten. Det här är bra.
2023-11-08

  Solweig Jansson VIP
Fina porträtt i ögonblicksbilder. Som en filmscen.
2023-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nord
Ludvig Nord