Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


SJUTTIOFEM ÅR SEDAN FOLKE BERNADOTTE MÖRDADES I JERUSALEM

Det har nu förflutit 75 år sedan röda
korsledaren och fredsmäklaren Folke
Bernadotte (1895-1948)
mördades av den sionistiska terror-
gruppen Sternligan i Jerusalem,
som på uppdrag av dess huvudperson
och Israeliska statens grundare Israel
Eldad (1910-1996)
tagit sig rätten försvara Israel mot alla
dem som på något sätt hotar Israeliska
statens sionistiska nationalism.

Mordet fick djupgående påverkan på
fredsprocessen och har lämnat ett in-
vecklat arv som återverkar på mellan-
östern fortfarande 2023-




*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2023-11-10 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP