Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


EN FÖRINTELSE ÖVERLEVARES KRITIK UTANFÖR VITA HUSET

Som en av nu få överlevande från
förintelsen Marione Ingram 1935-
demonstrerar hon utanför Vita
huset med kravet om eld upphör
i Gaza och menar att vi är tillbaka
där vi var.

Ingram drar sig inte heller för att
kritisera Israels sk krigföring i Gaza
och riskera bli kallad antisemit
för det som inte kritiseras kommer
aldrig förändras och att då använda
antisemit-stämpeln som en nedsätt-
ande och förskingrande benämning
på det som förtjänar kritik är en
dålig ursäkt genom att missleda anti-
semitismen från där den egentligen
hör hemma.

I hennes självbiografier Hands of war
(2013) och Hands of peace (2015)
som kan sägas vara lite av självterapi
ger hon även råd om hur man kanali-
serar sin vrede till något positivt för
att inte ätas upp innifrån.

Som hon även bevittnat amerikansk
rasism mot de svarta är hon sedan
länge aktivist inom Civil rights defender.

-
http://creatorsoffice.blogspot.com

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 116 gånger
Publicerad 2023-11-11 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP