Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Men ibland är det förstås som en förhoppning om bättre tider. Före freden kommer ofta kriget. Det värsta med fred är att det först kräver strid. Det bästa med krig är att det ofta slutar på något (fruktansvärt) sätt. Sedan blev det tyst.


Ibland är livet som ens värsta mardröm.






Jag satt iförd kontorskläder,
befann mig i ett styrelserum,
som var fullt av sittande människor.

Någon böjde sig fram över bordet
och teaterviskade åt mig att jag
som ordförande borde öppna mötet.

Efter en kvart eller så öppnades en blank dörr
och en kvinna kom in och
något med viskande röst hördes i mitt öra.

'Du har telefon, du bör nog ta det.
Om du försöker visa dig stoisk
bör hon hälsa...'

varpå teaterviskningen övergick till vanligt talspråk,
men lugnt och sansat som sig bör
'...tredje världskriget har just brutit ut.

Visslandet du hör
är inte någon som
just vunnit pengar på lotteri...'

(Jag som avskyr att gå klädd som till fest.
Jag brukar försöka undvika en sådan klädsel.
Ja, och fester förstås.)




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2023-11-12 17:56



Bookmark and Share


  träsnidaren
Mycket fin text. Gillar den skarpt.
2023-11-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP