Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


KAFKA-PROCESSERNA I ISRAEL

Det finns för närvarande omkring fyra
tusen femhundra palestinska politiska
fångar i Israel som hållas i administra-
tivt förvar utan rättslig rättegång av
Israeliska juntan som på godtyckliga
grunder icke tillåts ett rättsligt försvar
där även advokater vägras insyn,

och en av dessa politiska fångar är den
sedan 3 juni 2022 efter nära 2 års ille-
gal frihetsberövning frisläppta Khitam
Saffin-59 President for Union of Pale-
stinian Womens Committees (UPWC)
som terrorstämplats av Israels junta
vilken grundades efter Israels ockupa-
tion som försvar mot juntans godtyck-
liga frihetsberövanden,rättsövergrepp
och trakasserier,illegala husrannsak-
ningar av hem och arbetsplatser,mord
och våldtäkter,utövade av militärjuntan.

Det är en tragisk ironi att Khitam blir
ett offer för det hon bekämpar där
Franz Kafka skulle blivit skräckslagen
om han levde i Israel idag och som har
fräckheten säga sig vara en demokrati
vilket måste vara ett av Israels största
skämt där intelligent ondska fördummar
världen.





*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 114 gånger
Publicerad 2023-11-16 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP