Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tankar i mellanrummet - döden

.. döden är friheten ifrån, att jag bär spår av dalen Neandertal behöver inte längre besvära sig och jag kan vara nöjd med att körsbärsträden blommade på väg söder ut och att indianerna tog mig till platsen där jorden blev rund

när jag lever när jag tror att jag skall vara död, far som irrbloss av nya möjliga dödar och röntgenapparaten, märkligt lik en sarkofag, står redo till våren, om den inte kommer till pass före

jag ber inte om ursäkt: vad kan jag göra åt det här ...




Fri vers av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 179 gånger
Publicerad 2023-11-17 10:09



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En befriande beskrivning av döden. Frihet från, blommande körsbärsträd, förnöjsamhet, irrbloss och röntgenapparater och så slutraden. jag ber inte om ursäkt: vad kan jag göra åt det här. Jag är nyfiken på döden och livet efter detta och försöker leva med tacksamhet de dagar jag får.
2023-11-25

  Staffan Nilsson

Fin sammanfattnig av en vanlig kristen tanke att döden är en frihet ifrån biologi och evolution.
Så läser jag "döden är friheten ifrån, att jag bär spår av dalen Neandertal " eftersom döden är fortsättningen på det kristna andliga livet som inte har med biologi och evolution att göra.
Resten av din text är en parafras av "döden är friheten ifrån, att jag bär spår av dalen Neandertal ".

2023-11-20

  Anya VIP
Så kom den då, den där döden. Så vackert och intressant skriftat som bara du kan. Du fångar dödens komplexitet med körbärsblommor, irrbloss och röntgenapparater.....tänker jag.
Sista radens vändning är träffande, för ingen behöver be om ursäkt som skriver så här.
2023-11-20

  Kajan VIP
Första strofen är som en genomgången avskedsprocess; men som sätts i nytt ljus, när skrivarjaget ändå är kvar vid den tänkta avgångsterminalen.

På ett sätt är inget som förut, ändå ter det sig så för andra som ej känner en på djupet. Kanske finns det ro, i det liv som blir efteråt.

Själv ser jag begreppet "döden", som en omskrivning för det okända; det som vi människor sällan vet så mycket om i förväg.

Kanhända finns inte "döden", i alla fall ej i den vanliga tolkningen; det är möjligen en övergång till ett annat tillstånd; och då inte ett tillstånd av icke vara.


2023-11-19

  Sparvögat VIP
En tacksamhet till livet ser jag
i dina djupa tankar om döden…
Att färdas mot det okända
som väntar oss alla…
Tankar om ett vackert land…
2023-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP