Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högt över husen



Någon verkar ha lagt sordin
över allt därutanför

Där avlövade träden stå

med sina sträckta nakna grenar
upp mot en förtätad himmel
utan ens en svag nyans av blå

och löven ligger fastfrusna längs
trottoaren

En förstelnad och tystlåten morgon
i november månad

utan så mycket som en skata

Då endast en svart fågel av okänd sort
i ensam majestät kretsar högt över
alla husen längs min gata





Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-11-17 10:24



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Novemberstämning väl förmedlad!
2023-11-17

  Koloristen
Älskar detta med "endast en svart fågel av okänd sort i ensam majestät kretsar högt över alla husen längs min gata". Här fick du in fullträff, medpoet!
2023-11-17

  Larz Gustafsson VIP
November är en sordin.
2023-11-17

  Marita Ohlquist VIP
Textens innehåll skulle passa bra som inledning i en film eller en bok.
2023-11-17

  Kungskobran VIP
Nästan kusligt
2023-11-17

  alicja lappalainen VIP
EN BILD AV NOVEMBER.
2023-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP