Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att stundom förklara en verklighet lik min egen för envar häpen, ovetande. Den som tror sig veta kan tro sig veta att berätta för en möjligt häpen, ovetande. På så vis uppstår en möjligt underbar stund av naivitet.


Dagens förklarade ord 2014 10 23





Retstickan
är en svamp som bör serveras väl tillagrad.
Den hittas kan i skog och mark, på gata och torg.
Likt trafikgjusen, är den en ej så främmande fågel.

Kännetecken, form smal som en sticka,
hörs lågt mumla något som ohörbart.
Samt ger ofta sken av att vara alldaglig,
men kan även gå i lönndomens behag.



(2014 10 23)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-19 07:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP