Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


primadonna in spe


Primadonnan


November vilar
en amaryllis väntar
i ett ljust fönster.

Om än oansenlig nu
ska hon bli primadonnan.




Bunden vers (Tanka) av Eva Helene VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-11-19 14:46



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Hyllning till din underbara amaryllis!
by Wilhelm Peterson-Berger:
"Intet är som väntanstider,
vårflodsveckor, knoppningstider,
ingen maj en dager sprider
som den klarnande april.
Kom på stigens sista halka,
skogen ger sin dävna svalka
och sitt djupa sus därtill.
Sommarns vällust vill jag skänka
för de första strån som blänka
i en dunkel furusänka,
och den första trastens drill."

2023-11-26

  Anya VIP
Åhh så fint med denna väntan av något vackert som ska komma. Tänker på advent och dess betydelse, ankomst. Här är det ankomst av en primadonna!
2023-11-20

  Marita Ohlquist VIP
Alltid spännande att följa utvecklingen från de första små bladen, knopparnas tillblivelse och invänta den praktfulla blomningstiden.
Ögonfröjd att njuta av.
2023-11-20

  Bibbi VIP
Wow!
2023-11-20

  Sparvögat VIP
Skönheten vilar stilla i väntan ~
på julens fröjd…
Så fint!
2023-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP