Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag litar inte på att allting finns.

Jag litar inte på
att allting finns
Där jag inte finns.

Jag måste besöka
Grottorna vid Klövberget
Fornborgen vid Stensättra.
Juvanåns mynning,
Botilstenen
Alla rastplatser
utmed E4:an norrut

Kanske finns de inte där
när jag inte besöker dem
dessa platser
som ändå har en plats
i mitt minne
och mina drömmar

andra platser
är redan ohjälpligt borta
som huset vid Mossvägen
där vi bodde i kollektiv
som liggande skyskrapan
i Huddinge centrum
som gamla Stockholm Södra

Marken är exploaterad
Asfalterad, projekterad
Husen rivna
Bergen bortsprängda
Brunnarna igenschaktadeda
Nya hus byggda
Gatorna har ändrat sträckning

Därför litar jag inte på
Att allting finns där
Såsom jag minns det
Och drömmer om det

Jag måste besöka
De platser jag minns
Och ännu anar
Att de finns.

Att återse dem
Skänker mig lugn
Och förtröstan om
Att tillvarons ordning
Och mina sinnens
Förnimmelser
Ännu är att lita på.




Fri vers av Anders P VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-21 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP