Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I UTANFÖRSKAPETS GRÄNSLÖSHET

Vad kan sägas om personen Djuna Barnes
(1892-1982) som ansåg sig vara den mest
okända men omtalade författaren i världen
om inte allt i vars utanförskaps gränslöshet
inte minst i hennes omfångsrika produktion
som omfattar alla litterära genrer emedan
hon reviderade om vissa verk så att de blev
till något annat än de var från början där
ex "Nattens skogar" (1936)som experimen-
tiell roman med kluven handling eller i "En
farlig flickas dagbok" (2011)däri hon skrev
in sig själv som feminin Dandy berikande
sig med både feminin och maskulin sexual-
itet tills hon sedan " Ingenting roar Coco
Chanell efter midnatt" (1985) hemfaller åt
alkoholmissbruk och eremitliv i Greenwich
Village.

Quotes by Djuna
*
I have been loved,she said,by something
strange,that has forgotten me.
*
To think is to be sick....
*
The unendurable is the beginning of the
curve of joy.



*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2023-11-25 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP