Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÅGUST'S BOKHÅLLERSKA

Redaktör Sillen : Efter separation
ifrån Harriet ser det ut som han
behöva en bokhållerska för här
ligga böcker i staplar överallt i
huset.

Ågust : Ja,det äro i oordning efter
min illiterata hustrus vanskötsel
som icke ens begripa att i böcker
finnas det levande själar,
så det få kungöras tjänst av bok-
hållerska för uppdatering och
katalogisering af samlingarna,
bara det blir en tyst och begriplig
person som föredrar katt framför
hund så kan tjänsten vara tillsatt
så snart som möjligt.

*

Sillen var en tidnings red som ofta
försågs med artiklar av Strindberg.

*











Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-11-28 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP