Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trosbekännelsen

jag tror på Tomtefar allsmäktig,
julklapparnas skapare.

jag tror också på smånissarna
hans oräkneliga söner,
vilka är avlade i helig anda
födda av tomtemor
drogade, skendöda och därefter som zombies
uppstigna ur sin håla i jorden,
pinade under slavlika förhållanden I tomteverkstaden

därifrån var eviga jul igenkommande
sittande på släden
bakom tomtefar och hans renspann
för att på julafton skilja
snälla barn från dumma

jag tror också på far
varje julafton efter Kalle Anka nedstigen i källaren
och därefter återuppstånden i skepnad av tomtefar.
Osande av julöl, glögg och gammal sillsallad

Vår tomtefader, du som är i Rovaniemi.
Låt ditt namn vara varumärkesskyddat
Låt din rikedom komma.
Låt din vilja ske, såväl hos Toys R Us som hos Clas Olsson
Ge oss på julafton de klappar vi vill ha.
Och godkänn oss som snälla barn
eftersom vi bara busat litegrann
Och utsätt oss inte för prövning,
utan rädda oss från det onda.
Ditt är tomteland,
din är prakten och julkommersen
i evighet.
Amen.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Anders P VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2023-11-30 13:49



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar julen, som är hednisk och antikristlig.
Den har ingenting med kristen tro att göra.

2023-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP