Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tusse


Han gav katten i julsångerna

Kören som jag är med i
sjöng igår på ett äldreboende.

Många sjöng med
i de välkända julsångerna
och lät sig sedan väl smaka
när det blev dags för fika.

Det var bara den hemtama
och älskade katten Tusse
som gav katten i julsångerna.
Han tronade i stället i fönstret
stint gloende på fåglarna
som flög mellan kärvarna
där utanför.

Fast någon slags sång
hördes faktiskt lite då och då
från fönsterplatsen
eller snarare lät det väl som
ett hackande med tänderna.

Ett välbekant läte var det i alla fall
och det påminde mig om
min älskade Felicia
som numera tronar i katthimlen.

Nog borde det väl finnas fåglar
att sukta efter där också.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-01 13:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En mysig betraktelse med värme tecknad!
2023-12-06

  Respons VIP
Fint fokus på katten och dess intressen och självständiga liv. En spänning mellan att jag gör vad jag vill och det här gör vi tillsammans.
2023-12-03

  Bibbi VIP
Så fint.
2023-12-02

  Larz Gustafsson VIP
Djur har ingen ande. De kan alltså inte komma in i himlen.
2023-12-01

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar sångerna ~
till de äldre och katternas sång…
Och jag tror ~ att Felicia
finner sin glädje i himmelen…
I dig vilar godheten, min vän!
2023-12-01

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ingen himmel för djur.
2023-12-01

  Monika A Mirsch VIP
Tack för din mjuka
goa dikt! Ha det gott
ö. Monika
2023-12-01

  Anya VIP
Du berättar alltid med finess om det lilla i det stora. Har en känsla för detaljer. Felicia är i katthimlen men äter nog marshmallows istället för fåglar. :o)
2023-12-01

  Marita Ohlquist VIP
En mysig stund av gemenskap inne på
äldreboendet, men Tusse satt i fönstret och längtade ut.
2023-12-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att fira jul överhuvudtaget.

2023-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP