Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tankar i mellanrummet - att vara allsmäktig.

Utsaga: en allsmäktig Gud är allsmäktig genom att bli till ur ingenting: är annars inte allsmäktig.

En motsägelse?




Fri vers av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 88 gånger
Publicerad 2023-12-01 16:35



Bookmark and Share


  Anya VIP
Funderar....Gud fanns ju före allt så då borde Gud bli till ur ingenting....om inte Gud fanns först, före ingenting? Detta är komplext och jag tänker att vi som lever här just nu ser bara en liten, liten springa av helheten.
2023-12-06

  Emanuel Sigridsson VIP
Efter konstruktiv kritik har jag ändrat rubriken denna text och alla i samma serie. Nu får jag fundera på vad det får för konsekvenser.
2023-12-01

  Ulf Carlsson VIP
"Allmakt" är i både GT och NT ett s.k. gudomligt predikat, alltså inte ett teoretiskt begrepp utan ett praktiskt för troende.
""Allmakt" är inte ett empiriskt sakförhållande (Axel Hägerström) utan en personlig känsla. Allsmäktighet bör därför inte kopplas till problemet "creatio ex nihilo", en skapelse ur intet, utan snarare till den dualistiska teodicéfrågan.
2023-12-01

  Emanuel Sigridsson VIP
Texten är nu ändrad efter Staffans Nilsson konstruktiva kritik.
2023-12-01

  Staffan Nilsson

Skapa förutsätter en agent, ingenting är inte agent.

2023-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP