Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattflygning


Måndag natt till Tisdag 02:14 Oavsiktlig överljudsbang på 600 meter över samhälle

Ett skrik mellan husen .Några är fulla. Barn som vaknar i rädsla.
Jag blir ledsen av tanken och vetskapen
stjärnklar vinternatt och ett oväntat ”åskdån”

jag vill ej söndra världen
Söndring under mina vingar
- vill jag ej se -

Jag är ingen soldat eller bombflygare
Jag vill bara försvara mitt land som fött mig.
Gav mig chansen att göra det jag ville göra.

En kvinna viskade
”trasiga själar flyr
när ömhet visar skepnad”

jag tror det är sanning
Och ville stanna vid din sida.

rosor av sommar ritar röda ränder
Du vet att det är sommar när jag är varm hos dig.

Ett evighetstecken.

långt mellan husen och ekot av överljudsbangen ebbar ut.
- ett misstag som är mitt eget-

i samvetskval fäller jag ut full klaff och landningsställ.
flyger en kort final inför landning.

Hoppas slippa tidningsrubriker.




Fri vers av Fd stridspilot
Läst 72 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-03 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fd stridspilot
Fd stridspilot