Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tidigt i morse


Hosianna - rädda oss!


Jag såg och hörde igår kväll
helgmålsringningen på teve.

Den sändes från Skellefteå Landskyrka
och det var Johan Holmgren 
som bjöd på några visdomsord.

Han berättade att Hosianna 
betyder Rädda oss eller Hjälp oss
och att det är ett ord från arameiskan
som inte har översatts.

Det är ett ord som är mycket aktuellt nu
i dessa  tider med klimatångest,
krig och det som händer här hemma.

Prästen berättade bland annat om
Sebastian Stakset som tillhörde
de gängkriminella en gång
men som numera berättar om sin omvändelse
i bland annat sin självbiografi
Bara ljuset kan besegra mörkret.

I kyrkan finns en Mariaskulptur
som kallas för Skellefteåmadonnan
och som är nästan tusen år gammal.
Hon har med åren tappat 
både underarmar och händer.
Men en gång i tiden
höll hon det lilla Jesusbarnet i famnen.

Tidigt i morse tände jag första ljuset
i adventsljusstaken på köksbordet
och några timmar senare
fick jag sjunga mitt Hosianna.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-03 14:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Lyser upp.
2023-12-30

  Eva Langrath VIP
Mycket fin text som lyser upp i mörkret.
2023-12-19

  Solstrale VIP
En dubbelt upplysande text!
2023-12-06

  Solstrale VIP
Rofyllt, vackert och med vingslag av historien! Tack!
2023-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Vet du vad "MARANA, TA!" betyder?
Också arameiska.
Det betyder: "Du, vår Herre, kom!" (1 Kor 16:22).
Så hälsade de första kristna på varandra.

Vi som tror på Jesus och läser Hans Ord vet att Han snart kommer tillbaka för att hämta Sin församling. Då gäller det att vara redo.
2023-12-04

  Sparvögat VIP
Underbara är dina ord ~
som din sång ~ Hosianna…
Så fint berättat!
2023-12-04

  Marita Ohlquist VIP
Må fredens och kärlekens ljus skingra krigens och hatets mörker.
2023-12-04

  Anya VIP
Sebastians bok har jag fått av en väninna, inte läst den än. Finstämd text med hopp som vi så väl behöver. Hosianna!
2023-12-03

  Larz Gustafsson VIP
Mariadyrkan kommer inte från Gud.
2023-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP