Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN NOBLE FREDSPRISTAGAREN SOM NOBELT NOBBADE PRISET

Han var den hedervärde Fredspris-
tagaren Le Duc Tho (1911-1990)
Vietnam, som nobelt nekade ta emot
Nobels fredspris(1973)
för att Kissinger samtidigt förärats
det trots att han verkat för motsatsen
till fred i Cambodia och Vietnam
samt varit support för Diktatorn
Pinochet's brutala regim.
och att Alfred Nobel själv var mannen
bakom krut och dynamit säger en del
om Nobelprisets dubbelmoraliska
hyckleri.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2023-12-04 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP