Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt efter Zacharias Topelius (Lasse liten, Läsning för barn V 1880). Tyckte den behövde uppdateras litet.


Barn- och vuxenvisa för en ny tid

Världen är så stor så stor
djävla miffo liten.
Större än du nånsin tror
där du älskar skiten.

Vi har varmt och du har kallt
djävla miffo liten.
Nån som råder överallt
skyddar oss mot skiten.

Många mänskor lever här
djävla miffo liten.
Inte många är som där
du vill bo i skiten.

Världen är så skön så skön
djävla miffo liten
att du får din rätta lön
där du bor i skiten.

Vi gör viktigt, vi gör bra
djävla miffo liten
du vill bara av oss ha
och förtjänar skiten.

Vi, vi är på riktigt vi
djävla miffo liten
du ska inte va där vi
har rätt att slippa skiten.

Du är inte riktig du
djävla miffo liten
sliter samhället i tu
drar oss ner i skiten.

Alla lika dåliga
djävla miffo liten.
Avundens otåliga
drar du med i skiten.

När Guds ängel mot dig går
djävla miffo liten
näsan hålla för han får
när han mockar skiten.

Säg, var trives du nu mest
djävla miffo liten?
Borta bra men du är pest
du ska ut med skiten.




Bunden vers (Annat versmått) av P.K. Wensther VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-04 14:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

P.K. Wensther VIP