Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


--


Samtida skamtid

 

Först ger man sig på dom som har blivit över.

Som ingen vill ha, och som ingen behöver.

Den "sanningen" trummas så ut till oss alla.

Och sakta men säkert så börjar vi falla.

Ja, sakta men säkert så grumlas vår blick

av mängden subtila och riktade stick.

 

I grunden så enkla att manipulera.

Att fås att tycka och att  acceptera

att bröd är för få men att nöd är för flera,

att brun repression ska få definiera

ett nu (som förskräcker). Jag sörjer den samtid

som är perverterad till nutida skam-tid.

 




Bunden vers (Rim) av Recycled Redhead 3.0 VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-12-05 17:46



Bookmark and Share


  Foohexa
läcker tavla också!
2023-12-29

  Staffan Nilsson
Återhållsam vrede.
Vackert pakterad, gillar särskilt "tycka och att acceptera;
Att bröd är för få men att nöd är för flera.", som är bruna ideologins kärna.
Bokmärker.

2023-12-11

    NotQuiteYet
Så! Jävla! BRA!
2023-12-08

  Lustverket VIP
Vilken bild, vilken dikt! Gäller att sålla i allt vi indoktrineras att tycka. Konsten är bästa motmedicinen.
2023-12-07

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"this is absolutely
the most
exciting time
you could possibly
hope to be alive"
- filmen 'waking life'
2023-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Recycled Redhead 3.0
Recycled Redhead 3.0 VIP