Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Alltet faller långsamt

R.i.p Mikael Mephiz Viklund 2023

Alltet faller långsamt
Sänker sig så stilla , stilla
Att barnen håller tätt sin andning
Utan tankar på att göra illa
Sakta faller viljan
Allt är vackert, allt är Ingenting
Låt oss äta upp av världen
dom betraktade som sin
Och sedan faller oron
som sanden genom spädbarnsfingrar
när du håller mina händer
Som om du höll i änglavingar

Sakta faller tyngden
Men ingen visste den var min
Jag var en själ som sakta föll
Med handen knuten hårt i din
Jag är en själ som alltid faller
Som är svag och till besvär
Jag faller sakta runt omkring
Men ingen vet att jag är här
Så var ej rädd att tysta barnen
Och sedan lägga dom på hög.
Alla vet att jag är galen
Och att ingen av oss dög

För någonting har gått så sönder
Förlåt mig älskade, förlåt
Men dina ögon värjde sig
för mina när jag föll i gråt
Så låt mig tämja dina ögon
Stora blåa kvinnofällor
Jag skulle badda friskt med tårar
Från alla mina vattenkällor
Så du ser gudens händer öppnas
När månen skiftar silvergrå
Den ena handen håller världen,
den andra gör sig klar att slå

Sakta faller alltet
Men du är min en stund idag
Så var ej rädd att tysta barnen
Och sedan lägga dom på rad
Jag vet en värld som sakta faller
Men du är min en stund inatt
Så håll mig hårt när allting faller
Håll mig hårt när det blir natt
För någonting har gått så sönder
Djupt i oss och runtomkring
Jag vet en värld som faller sönder
Det är vackert, det är Ingenting..

Jag älskar dig du var den enda som förstod




Bunden vers (Rim) av Rebecka hindborg
Läst 198 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-07-28 07:19



Bookmark and Share


  Recycled Redhead 3.0 VIP
Alltså, jag vet inte hur många gånger jag läst den här och önskat att jag kunnat bokmärka och applådera, om och om igen!
2023-09-21

    ej medlem längre
Känslosamt när allting faller och då blir orden ”håll mig hårt” så självklara.
En utelämnande text som skakar om…
2023-07-31

  Recycled Redhead 3.0 VIP
Det här är nog det vackraste och mest gripande jag någonsin läst. Och så sorgligt.
Och drabbande.

"Jag var en själ som sakta föll
Med handen knuten hårt i din
Jag är en själ som alltid faller
Som är svag och till besvär
Jag faller sakta runt omkring
Men ingen vet att jag är här"

"Så du ser gudens händer öppnas
När månen skiftar silvergrå
Den ena handen håller världen,
den andra gör sig klar att slå"

"Jag vet en värld som sakta faller
Men du är min en stund inatt
Så håll mig hårt när allting faller
Håll mig hårt när det blir natt
För någonting har gått så sönder
Djupt i oss och runtomkring
Jag vet en värld som faller sönder
Det är vackert, det är Ingenting.."

Rader jag kommer att bära med mig, länge
Och varje gång jag läser ligger gråten bara nästa ord bort..

Som du kan beskriva förtvivlan, utsatthet och ömhet - på en och samma gång

Tack!
2023-07-28

  Månfare VIP
R.I.P
2023-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Rebecka hindborg
Rebecka hindborg