Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Artikel 263


Skillnader mot förr

 

- Det är utveckling och skillnader mot förr

- Tycker du??! Hur menar du egentligen?

- Vintern har kommit och med den kylan

- Varför klagar du så mycket på kylan?

Det är bara utomhus det är kallt

Inomhus är det varmt numera

- Jag klagar inte. Hur kan du tro det?

- Det lät så på dig

- Klär man sig ordentligt går det att vara ute

- Fy vad kallt det måste ha varit

Inomhus Om vintern i norden

Förr tiden före 1900 och före,

På vikingatiden t.ex.

För de som levde då

Innan element och elvärme

och elektricitet

Uppfanns!? Numera är det

runt 22 plusgrader inomhus

fast det är -15 ute.

- De hade eldstäder och kakelugnar

som värmde upp inomhus

- Inte samma sak. Det måste ha varit

Något hiskligt kallt inomhus vintertid

För dom som levde förr i tiden

Hur klarade de sig?

- Vi är inte lika härdade längre

Och vana vid kyla som de var

- Har du något bevis för det?

- Det är något jag föreställer mig

- Hur klarade de sig?

- Tjocka varma kläder

- En del frös nog ihjäl också

- Inte om de var i ständig rörelse

- Det är sant som du säger

Det var nog kallare inomhus förr i tiden

 

Taleptox Skrev

Den 20231206

<+>

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Taleptox VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2023-12-06 09:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP