Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan, från hans tidigare text/scen har jag utgått ifrån orden ”tåget”, ”drömmen”, ”universum” och ”aldrig” (i viss mån även ”händerna”).


Ingalunda Hemligt Material, scen 10


Fröken: Jag har glömt allt utanför oss sedan vi var nära. Är resan och tåget bara en dröm?

Magistern: Vi vaggar drömmen mellan våra händer i detta nu.

Fröken: Tänk om vi tappar taget?

Magistern: Då flyr drömmen ut i universum, lika redo att brinna som att slockna.

Fröken: Jag tror att den här drömmen är för ljus för att inte slockna. Vad tror ni?

Magistern: Nu när vi har upplevt sanningen kan vi aldrig vara säkra på någonting igen.

Fröken: Jag misstror även sanningen.

Magistern: Ni misstror även er själv.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av liktenelegi VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-06 20:32



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Blir påmind om att jag sällan använder samma ord två gånger, direkt efter varann. Här gör du det på ett perfekt flödande vis - så att båda parterna relaterar till ordet från varsin sida. Och läsaren lär få klarare fokus än av min iver att variera. Dynamiken i dina scener ligger mer i deras motsägelsefulla innebörder.
2023-12-07

    Lena Söderkvist VIP
Hoppsan, Frökens fotfäste vacklar, Inte konstigt som tiderna har blivit.
2023-12-07

  TrollTörnTrappan VIP
Super-magiskt och ultra-logiskt!?!

De föregående scenerna tycks ha förvandlats till en glaskula eller eldklot, som deras/våra händer "vaggar" så livsavgörande mellan sig/oss.

Ljusstyrkan kan både ses som att intensiteten måste slockna när balansen tar ut sin rätt, men kan lika gärna vara en garant för att drömmen fortsätter brinna med stabil låga!?!
2023-12-06

  Gunwale VIP
”För ljus för att inte slockna” gav mig bilden av en supernova … Det finns ett par paradoxala repliker att begrunda här! Kanske ska magistern snart säga: ”Fröken, ni tänker, alltså finns ni till.”
2023-12-06
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP