Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tåget går igen. Samarbete med liktenelegi, kring rutinen 8 rader vardera per vagn. Ur medskaparens text väljer vi ut 4 ord, som återbrukas. Vi startar diktandet på nytt efter alla scenrepliker. Denna vagn fick simpla rim men äkta känsla.


Resande i Kärlek (växelvis vagn 33)

 

 

jag älskar dig alltid och mer för varje gång

du kommer med glömt liv på månens grå perrong

 

vi far genom gravfält mot staden byggd av guld

där glädje och smärta förenas utan skuld

 

trots ensamma platser var hela vägen du

från ungdomens snedsteg till gubben jag är nu

 

om vore din tilltro försvunnen nästa år

då trevar min saknad längs tusen djupa spår

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-12-19 21:23



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Mycket känsla, jag håller med.
2023-12-20

  Evelyn Falk Möller VIP
Så vackra bilder du målar med dina ord.
2023-12-20

  liktenelegi VIP
Vilken tur då att min tilltro redan har vuxit sig för stark för att någonsin försvinna. :-)

Sanslöst vackert om, som jag tolkar dikten, hur vissa inre platser måste ödeläggas för att en ska finna kärlekens sanna hem.

2023-12-20

  lodjuret/seglare VIP
Hur är det nu man säger?
Delad nesa är dubbel nesa.
Eller var det...
Delad resa är dubbel resa?
2023-12-19

  Gunwale VIP
Som en tågresa genom rymden … Ja, där ute skulle det nog inte bli så roligt att överges och tappa bort sig! En stark och väldigt vacker text!
2023-12-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP