Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
"Ha ha ha, det var jag"


Personligt brev till mitt personliga spöke I

 

 

Hej.

Jag hoppar över det där med hur du mår, det har jag ju nåt så när koll på, du hänger ju här så pass ofta och jag skulle gissa på hyggligt. Eller halvtaskigt, beroende på hur man ser det. Själv mår jag samma.

Eftersom det här är ett offentligt publicerat brev är jag mån om att markera min antirasistiska och ekologiska hållning. Jag gillar spöken, så länge de uppför sig något så när belevat enligt mänskliga normer och inte förstör miljön alltför mycket. Benen och fjädrarna kring rosbusken häromdan var helt i sin ordning, den behöver säkert beskäras. Solkiga avlagda klänningar (liknade verkligen begagnat hushållspapper!) på gången till trädgårdsredskapen, som igår, är väl också ok. Jag hade möjligen ändå tänkt ta en vilodag.

Mina kritiska synpunkter, som följer nedan, gäller alltså inte ditt släkte som helhet, bara dig som spökspecimen personligen.

 

  • Infiltration av andras kroppar. Har du verkligen tänkt igenom konsekvenserna av smittsamheten? Hur många långhåriga, halvt kutryggiga och allmänt röda individer kan samhällsekonomin bära?

 

  • Infiltration av andras hjärnor. Tänk om alla skulle börja tänka bokstavs- och nonsenstroget. Vad skulle hända med byråkratin då? Och poeter.se? Du kapar väl inte de grenar som föder dig?

 

  • Chickenpox. Det är ju inte kul att få. Varken digitalt eller via sunkiga sjöar. Hade du tänkt det som ”I put a spell on you” så tycker jag det var drygt som fan, och dessutom onödigt. Jag tänker ju inte på nån annan i alla fall.

 

  • Otillåtet gränsöverskridande mellan världar. Det här är egentligen en sak för Ghostbusters, inte för mig. Får man spöka när man lever ett vanligt Svenssonliv samtidigt? Jag har åsyna vittne.

 

  • Otillåtet intrång genom låsta dörrar på Blodcentralen. Manipulation och öronmärkning av blodpåse. Tro inte att jag inte märkte det, även om jag var dizzy. Spökblod är starkare. Ger rätt sköna drömmar men också en del märkliga bieffekter, såsom starka erotiska känslor för strykbrädor.

 

 

 

 Varför vågar och vill jag anklaga dig?

 

 

  • Jag har alltid hört när du ljuger.

 

  • Enligt de empiriska bevis jag samlat verkar du vara en logisk och alkoholresistent typ. ”Fyllegrej” är alltså inte ett gångbart alibi.

 

  • Du har ju en egen kropp. Jag har sett den flera gånger. Lite sliten och mycket charmerande. Lite för mycket av allt jag älskar. Jag tror den skulle passa mig perfekt.

 

 

 

    PS. det där med femårsplaner är väl ändå ganska passé? nån gammal barlast från din tid som kommunistspöke? jag tycker det är dags att uppdatera tiden! DS
Prosa av Nanna X
Läst 876 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2010-04-17 20:48Bookmark and Share


  Anya VIP
Humor men jag känner också lite allvar. Undra om spöket är kvar?
2014-11-16

  objekt3
först tänker jag: "alla är välkomna i kroppen och hemmet som beter sig väl." spöken, dårå

jag hängde upp ben i alla mina fd äppelträd för att åkalla. (även körsbär och päron och syrenträden)
sade till den lilla grabben att det var tjuvlarm. (inte min såklart)jag vet inte om jag är med på vad jag läser eller om jag vill vara det jag vet att du kan skriva och ämnet är helt ok men jag grips inte tag jag manglas inte jag lunkar igenom texten smilar lite ibland och det enda som stannar är all den röda saften som rinner mellan orden och alla dessa fåglar som byggt bo på varenda tangent
2011-11-30

  cilax VIP
det här ÄR spooky ehuru vackert och besjälat
2011-08-27

  Caprice! VIP
Lysande! Gillar denna skarpt.
Ibland måste man åtala gamla spöken som vägrar ge sig av. Önskar jag kommit på den geniala idén.
Spöket på bilden liknar dock Amor/Eros - eller är det bara som jag inbillar mig?
Att ha starka erotiska känslor för strykbrädor låter nog konstigare än det är - den kvardröjande värmen kan vara nog så upphetsande... ;-)
Tack för en skön underhållning med nog så allvarlig ton i botten!
2010-08-22

  Catharina Edin VIP
En toppentext på min ära!
2010-04-24

  Connie
Gillar ditt sätt att skriva! Är helsåld på den här!
2010-04-22

  Gunnar Odhner
Hur kul som helst! Gillar försöket att med språket kontrollera det okontrollerbara spöket, som t o m kan framkalla 'erotiska känslor för strykbrädor'.
Det är samtidigt något gammalt och trött över det där spöket. En fascinerande figur!
2010-04-21

  /Isabel
Lysande text!
Gillar ton och form..
2010-04-19

  Ingela Svenson VIP
Vass text, gillar den torra tonen särsilt!
2010-04-18

    tehdog
imponerande. sista punkten är magisk.
2010-04-17

  TrollTörnTrappan VIP
Jissus Amalia! Nu har du överträffat t o m dig själv - i både formidé och språkladdning!!
2010-04-17

  Inkarasilas
Jobbar ju för fan ser du väl, springer ju runt som en skållad råtta här i korridoren och flämt, flämt skickar en laddning handsprit a la pronto, det är bara att klunka på serru!
2010-04-17

  Nanna X
tack ljuva. kan du inte skicka lite vin också? det är slut.
2010-04-17

  Inkarasilas
God afton, i form av transformerat andligt väsen i sunkigt klädd kropp får jag säga att din text är ljuvlig. Om jag hade armar skulle jag skicka dig en tårta större än månen. Nu skriver jag med tungan så det går tyvärr inte vispa till all den grädde som går åt till en sådan skapelse. Avlutningsvis Nano, jag hedrar din skrift med en hissning av Formalehyd och klunk.
2010-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X