Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera cirkelsöm i sömcirkeln


Karusellen, avsnitt M

 

Cilla: Cogito, ergo söm... jag tänker, alltså syr jag. Med andra ord: jag tänker bäst när jag syr.

Dora: Där kom den. Mycket ska man höra innan sytråden ramlar ur ögat.

Emma: Enade vi stå, söndrade vi falla! Medkänsla, systrar, jag ber!

Ada: Alla är vi barn i början. Men nu är vi ju medelålders allesammans så vi borde väl kunna låta nålsticken vara?

Beda: Bryt en nål och kom igen, säger jag bara. Man lever bara två gånger.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Nanna X
Läst 270 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-03-24 18:24



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa, nu låter vi nålsticken vara alla vi som är medelålders. Gäller det gamla gubbar också som intar länder? Förlåt nu blev det dålig stämning. Ska inte prata om det där som händer....
2022-03-29

    Lars Gullberg
Dom känns så levande. Så nånstans finns dom nog klart dom gör leve livet Leve fantasin


2022-03-28

    Lena Söderkvist VIP
Roligt och fräckt sätt att använda ordstäv på.
2022-03-25

  KattenKin VIP
Härlig text, blir glad av den och önskar jag varit med i ett liknande gäng på riktigt - kreativ kvinnokraft. Satt ju här och sydde mina väskor i ensamhet, varför då tänker jag, när man kan umgås sådär. :)
2022-03-25

  lodjuret/seglare VIP
Någon har sagt om sitt syskon 'skönt är att skela' och det gavs poäng för.
2022-03-25

  Maria Sundelin VIP
Amor vincit omnia
2022-03-24

  TrollTörnTrappan VIP
Ännu mer mästerligt med "ögat", som faktiskt sytråden skulle kunna trilla ur!! (medan öron har nog bara kopparna som de pimplar cirkeldrycken ur?)
2022-03-24

  TrollTörnTrappan VIP
Mästerligt med söm istället för sum!! Bägge får mig att tänka på slummer..

Med Doras replik tillförs magnifik humor till Cillas redan halvt vrängda fras (som iofs säkert är en seriös insikt för henne?).

2022-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X