Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LIVETS KAPITEL

Den självbiografiske memoarförfattaren
funderade över om vissa kapitel i livet
skulle blivit bättre om han redan innan
visste det han först kommer att få veta i
slutkapitlet,
så att han i förväg kunde förebygga och
hindra negativa inslag i handlingen,
vilket isåfall skulle krävas en synsk för-
måga förutspå det som kan vara både
betryggande och skrämmande i vetskap
om vad som komma skall och riskerar
bli till en vana av tristess och leda över
att veta hur allt blir och är,
det är som att få en roman i födelsedags-
present av någon som samtidigt berättar
hela historien för en.

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2023-12-09 05:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP