Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samarbete med TrollTörnTrappan, utifrån hans tidigare scen har jag hämtat orden ”glaskulan”, ”tolv”, ”kärlekssorterna” och ”klarare”. Magistern sover i den här scenen, då fröken har mycket att ventilera med ängeln..


Ingalunda Hemligt Material, scen 12


Fröken: Finns det någon av de tolv kärlekssorterna som vi inte kan se?

Ängeln: Ni har inte lärt er att se någon av dem.

Fröken: Hur ska vi då kunna förstå all kärlek?

Ängeln: Idag kan ni inte förstå. Men varje gång era blickar speglas i glaset kommer himlen att bli klarare.

Fröken: Sedan jag mötte magisterns blick i glaskulan finns himlen ständigt nära, likt en övernaturlig klarhet som genomtränger hela min verklighet.

Ängeln: Kan fröken då titta mot glaset i detta nu och berätta vad hon ser och känner?

Fröken: Jag ser min egen blick och känner hur något krossas inuti.

Ängeln: Du talar åter om din världsliga smärta, som endast jordeänglar förstår. Dags att väcka magistern…




Övriga genrer (Drama/Dialog) av liktenelegi VIP
Läst 77 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-09 12:26



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Fröken får veta av Ängeln att hon varit en smula naiv. Ängeln fattar nog rätt beslut.
2023-12-10

  TrollTörnTrappan VIP
Finfina idéer kring blickarnas olika effekter och relationer till himlen..!

Ängeln fyller rollen som antik filosof, kanske rentav buddhistmunk? Från ett mer övergripande perspektiv än Magistern skulle ha haft/gjort?

Även sanningarnas samverkande relativism (som magistern snuddade vid i förra scenen) lär återkastas av den bevingade varelsen till samma jordiska dimension, vari människorna tycks befinna sig på ruta ett. Där vägen är lika lång till fullkomlig kärlek oavsett vilken sort vi föreställer oss?!?!

2023-12-09

  TrollTörnTrappan VIP
Mitt i sitt högsta, djupaste allvar, finner jag ändå att denna scen tar sig rolig form, som väcker ett par skratt hos mig.

Det må man förstå, att magistern måste sova emellanåt - även fröken förstås, men spännande hur hennes behov att ventilera med ängeln är överhängande.
2023-12-09
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP