Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt & dag


Solen lyser med sin närvaro,
är aggressiv,
ger verkanseld och malignt melanom,
driver fotosyntesen
med giftormar & rituella initiationer
i vilda djunglers grönskala,
laddar havens orkaner
med landfalls och evakueringar

Månen tar omärkligheten i svävande besittning,
låter liven värka ut i tystnadens osmos
och tidvattnens lugna andning,
samlar kajorna i stadsparkernas träd
och låter det under- & omedvetna blomma ut
i drömmarnas kodade sanningar,
vari nattflyn och ugglor ljudlöser mörkret
under den blekes ömma noli me tangere
i nattyxnens förföriska fragrans
ur Hypnos & Morpheus sagovärldar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 224 gånger
Publicerad 2023-12-11 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP