Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag vet int om just Putte kunde dra historier. Men jag drömde att någon påstod det.Putte var sportjournalist och slutade sina dagar med att en gång i veckan i teve berätta om stryktipset 'grundtips kryss', han hade 8-9 rätt varje gång.


oroligt 2023 12 14




En man kom inflåsande på polisstationen i Därträsk. Den som har öpppet i ett hörn av livsmedelsaffären tisdagar o torsdagar mellan 14.35 och 15.42. Han var klädd i fickbenad kavaj och svarta limbyx o svatta skor. Han utbrast efter en stund plötsligt te e uniformerad person bakom e desk.
- Jo, förstår herrn. Han skulle berätta en 'Putte Kockare'. En sådan där sak som e ny, men som Putte kunde veta att berätta. Han började berätta, på rim, men så plötsligt stelna han te och sluta mitt i...
Den uniformerade såg så kolugn ut, som ena gärdesgård när de e vindstilla.
- Åh, var inte orolig gosse. Han ä int dö, han vilar sig nog bara.

-.-




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-14 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP